*New 11.3 series Release:
2019-10-19: XigmaNAS 11.3.0.4.7014 - released

*New 12.0 series Release:
2019-10-05: XigmaNAS 12.0.0.4.6928 - released!

*New 11.2 series Release:
2019-09-23: XigmaNAS 11.2.0.4.6881 - released!

We really need "Your" help on XigmaNAS https://translations.launchpad.net/xigmanas translations. Please help today!

Producing and hosting XigmaNAS costs money. Please consider donating for our project so that we can continue to offer you the best.
We need your support! eg: PAYPAL

[New Install] Adding preinstalled user "transmission" to custom group

Authenticating users & groups on XigmaNAS.
Forum rules
Set-Up GuideFAQsForum Rules
Post Reply
User avatar
Pheoxy
NewUser
NewUser
Posts: 8
Joined: 14 Dec 2015 12:01
Location: Perth, Australia
Status: Offline

[New Install] Adding preinstalled user "transmission" to custom group

#1

Post by Pheoxy » 10 Sep 2016 13:07

As it says on the subject how do you add transmission to a custom group so that it keeps on reboot.
CentOS 7 | Gigabyte GA-880G-UD3H | 16GB RAM | AMD Phenom II X6 1055T | OS - 500GB HDD | 6x2TB HDD RaidZ2 ZFS

Alestrix
NewUser
NewUser
Posts: 7
Joined: 28 Feb 2014 14:37
Status: Offline

Re: [New Install] Adding preinstalled user "transmission" to custom group

#2

Post by Alestrix » 16 Apr 2017 23:34

Haven't tried it myself, but maybe you can add a PreInit script "pw user mod transmission -G mycustomgroup"?

(EDIT: it's -G, not -C)

User avatar
Pheoxy
NewUser
NewUser
Posts: 8
Joined: 14 Dec 2015 12:01
Location: Perth, Australia
Status: Offline

Re: [New Install] Adding preinstalled user "transmission" to custom group

#3

Post by Pheoxy » 28 Apr 2017 15:12

Alestrix wrote:
16 Apr 2017 23:34
Haven't tried it myself, but maybe you can add a PreInit script "pw user mod transmission -G mycustomgroup"?

(EDIT: it's -G, not -C)
Thanks, funnily enough that was what I did to fix it months ago. :D

I've since moved to CentOS 7 and built my NAS with plenty of Documentation and without a WebGUI as it allows me to use Docker properly.

Thanks for trying to help though.
CentOS 7 | Gigabyte GA-880G-UD3H | 16GB RAM | AMD Phenom II X6 1055T | OS - 500GB HDD | 6x2TB HDD RaidZ2 ZFS

Post Reply

Return to “Local Users & Groups”