*New 12.1 series Release:
2019-11-08: XigmaNAS 12.1.0.4.7091 - released!

*New 11.3 series Release:
2019-10-19: XigmaNAS 11.3.0.4.7014 - released


We really need "Your" help on XigmaNAS https://translations.launchpad.net/xigmanas translations. Please help today!

Producing and hosting XigmaNAS costs money. Please consider donating for our project so that we can continue to offer you the best.
We need your support! eg: PAYPAL

lighttpd seems to be crashing during owncloud sync

Webserver service.
Forum rules
Set-Up GuideFAQsForum Rules
Post Reply
Hercules
NewUser
NewUser
Posts: 11
Joined: 27 Apr 2013 10:59
Status: Offline

lighttpd seems to be crashing during owncloud sync

#1

Post by Hercules » 03 Apr 2015 12:26

Hi Guys,

I have just set up owncloud 8.0 which was completely easy following the locslikes youtube video.

I am using a Windows 7 computer running the owncloud sync software Version 1.8.0 (build 4893). The first directory I synced no problem. However now I have tried adding some directories which have about 1G of files in them and during the sync I think lighttpd is crashing. I say I think because certainly the sync stops and I can no longer access the owncloud part of the web but the main GUI keeps working unless I go into the SERVICES>>WEBSERVER and select "Save and Restart" when it all hangs. When I reboot the nas from the command line it generally hangs at shutting down lighttpd.

During the sync the CPU and Memory Usage sit at around 40-50%

So any ideas?

Version 9.2.0.1 - Shigawire (revision 972)
Build date Mon Apr 28 02:43:01 CEST 2014
Platform OS FreeBSD 9.2-RELEASE-p4 (kern.osreldate: 902001)
Platform x64-embedded on AMD Athlon(tm) Processor LE-1620
System ASUSTeK Computer INC. M2N68-AM
System bios American Megatrends Inc. version: 0308 08/11/2008
System time Fri Apr 3 00:16:02 GMT+10 2015
System uptime 5 minute(s) 19 second(s)
Last config change Thu Apr 2 23:49:45 GMT+10 2015
CPU temperature 36.0°C
CPU frequency 2400MHZ
CPU usage 0%
Memory usage 27% of 627MiB
Load averages 0.06, 0.24, 0.16

Hercules
NewUser
NewUser
Posts: 11
Joined: 27 Apr 2013 10:59
Status: Offline

Re: lighttpd seems to be crashing during owncloud sync

#2

Post by Hercules » 03 Apr 2015 13:56

Update: Definitely lighttpd is crashing. I have put together a quick script to restart it

Code: Select all

pkill -KILL -f websrv.conf
/usr/local/sbin/lighttpd -f /var/etc/websrv.conf -m /usr/local/lib/lighttpd
This quickly gets it up and running again but any idea what I can do to stop it crashing in the first place?

Post Reply

Return to “WebServer”