*New 11.3 series Release:
2019-10-05: XigmaNAS 11.3.0.4.6928 - released, 11.2 series are soon unsupported!

*New 12.0 series Release:
2019-10-05: XigmaNAS 12.0.0.4.6928 - released!

*New 11.2 series Release:
2019-09-23: XigmaNAS 11.2.0.4.6881 - released!

We really need "Your" help on XigmaNAS https://translations.launchpad.net/xigmanas translations. Please help today!

Producing and hosting XigmaNAS costs money. Please consider donating for our project so that we can continue to offer you the best.
We need your support! eg: PAYPAL

SOLVED !!! Multiple LAN card / One single Accesport of WebGUI ?

If you are new on this forum and you don't know where to post please use this sub-forum. Somebody will answer your question and/or will move your topic into the right sub-forum.
Forum rules
Set-Up GuideFAQsForum Rules
Post Reply
User avatar
jerryone
Starter
Starter
Posts: 59
Joined: 22 Sep 2017 21:45
Location: Timisoara
Contact:
Status: Offline

SOLVED !!! Multiple LAN card / One single Accesport of WebGUI ?

#1

Post by jerryone » 20 Sep 2019 20:33

Hi,

What i need to know is: it will be possible for access the webgui interface with more than 1 Port if i have multiple LAN card on a server? i have tray to forward same port to another external but different internal IP lan card that exist on server and this is not working! and also i have tray to put 2 different port in the same field :D and also that didn't work also. do you have any other approach here please let me know if you know something about this!

Many thanks!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by jerryone on 21 Sep 2019 13:10, edited 1 time in total.
Dell T610 Xeon x5650 x2 , 192 GB DELL ECC, HBA 9211-8i LSI x2 , 7xHGST-4TB, 2xSamsung 1TB, , 1xKingston 128GB-SSD boot sys
CIFS/SMB, Syncthing, DLNA/UPnP MiniDLNA, BitTorrent, Plex Media Server

User avatar
ms49434
Developer
Developer
Posts: 718
Joined: 03 Sep 2015 18:49
Location: Neuenkirchen-Vörden, Germany - GMT+1
Contact:
Status: Offline

Re: Multiple LAN card / One single Accesport of WebGUI ?

#2

Post by ms49434 » 20 Sep 2019 22:02

jerryone wrote:
20 Sep 2019 20:33
Hi,

What i need to know is: it will be possible for access the webgui interface with more than 1 Port if i have multiple LAN card on a server? i have tray to forward same port to another external but different internal IP lan card that exist on server and this is not working! and also i have tray to put 2 different port in the same field :D and also that didn't work also. do you have any other approach here please let me know if you know something about this!

Many thanks!
Listening on a second port:
On page System > General In the WebGUI section, Additional Parameter field, add

Code: Select all

$SERVER["socket"] == ":8088" { }
ensure that the port is not in use, otherwise the WebGUI will no longer be accessible because the underlying server will fail to start.
1) XigmaNAS 12.0.0.4 amd64-embedded on a Dell T20 running in a VM on ESXi 6.7U2, 22GB out of 32GB ECC RAM, LSI 9300-8i IT mode in passthrough mode. Pool 1: 2x HGST 10TB, mirrored, SLOG: Samsung 850 Pro, L2ARC: Samsung 850 Pro, Pool 2: 1x Samsung 860 EVO 1TB , services: Samba AD, CIFS/SMB, ftp, ctld, rsync, syncthing, zfs snapshots.
2) XigmaNAS 12.0.0.4 amd64-embedded on a Dell T20 running in a VM on ESXi 6.7U2, 8GB out of 32GB ECC RAM, IBM M1215 crossflashed, IT mode, passthrough mode, 2x HGST 10TB , services: rsync.

User avatar
jerryone
Starter
Starter
Posts: 59
Joined: 22 Sep 2017 21:45
Location: Timisoara
Contact:
Status: Offline

Re: Multiple LAN card / One single Accesport of WebGUI ?

#3

Post by jerryone » 20 Sep 2019 22:16

"socket" - i need to refer OPT1 lan or just leave it like this change the port, forward port to local ip on my network and also for external access and just it? because this is not working. i need to reboot server, didn't ask for reboot, or my rooter maybe !
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Dell T610 Xeon x5650 x2 , 192 GB DELL ECC, HBA 9211-8i LSI x2 , 7xHGST-4TB, 2xSamsung 1TB, , 1xKingston 128GB-SSD boot sys
CIFS/SMB, Syncthing, DLNA/UPnP MiniDLNA, BitTorrent, Plex Media Server

User avatar
jerryone
Starter
Starter
Posts: 59
Joined: 22 Sep 2017 21:45
Location: Timisoara
Contact:
Status: Offline

Re: Multiple LAN card / One single Accesport of WebGUI ?

#4

Post by jerryone » 20 Sep 2019 22:25

jerryone wrote:
20 Sep 2019 22:16
"socket" - i need to refer OPT1 lan or just leave it like this change the port, forward port to local ip on my network and also for external access and just it? because this is not working. i need to reboot server, didn't ask for reboot, or my rooter maybe !
My bad !!! need to restart server after i have done some modification to LAN card and forget about this!

Q: and if i have multiple nic just add multiple line to additional or just , or ; between additional ports ?

Thanks
Dell T610 Xeon x5650 x2 , 192 GB DELL ECC, HBA 9211-8i LSI x2 , 7xHGST-4TB, 2xSamsung 1TB, , 1xKingston 128GB-SSD boot sys
CIFS/SMB, Syncthing, DLNA/UPnP MiniDLNA, BitTorrent, Plex Media Server

User avatar
ms49434
Developer
Developer
Posts: 718
Joined: 03 Sep 2015 18:49
Location: Neuenkirchen-Vörden, Germany - GMT+1
Contact:
Status: Offline

Re: Multiple LAN card / One single Accesport of WebGUI ?

#5

Post by ms49434 » 21 Sep 2019 02:28

jerryone wrote:
20 Sep 2019 22:25
jerryone wrote:
20 Sep 2019 22:16
"socket" - i need to refer OPT1 lan or just leave it like this change the port, forward port to local ip on my network and also for external access and just it? because this is not working. i need to reboot server, didn't ask for reboot, or my rooter maybe !
My bad !!! need to restart server after i have done some modification to LAN card and forget about this!

Q: and if i have multiple nic just add multiple line to additional or just , or ; between additional ports ?

Thanks
multiple lines please.
1) XigmaNAS 12.0.0.4 amd64-embedded on a Dell T20 running in a VM on ESXi 6.7U2, 22GB out of 32GB ECC RAM, LSI 9300-8i IT mode in passthrough mode. Pool 1: 2x HGST 10TB, mirrored, SLOG: Samsung 850 Pro, L2ARC: Samsung 850 Pro, Pool 2: 1x Samsung 860 EVO 1TB , services: Samba AD, CIFS/SMB, ftp, ctld, rsync, syncthing, zfs snapshots.
2) XigmaNAS 12.0.0.4 amd64-embedded on a Dell T20 running in a VM on ESXi 6.7U2, 8GB out of 32GB ECC RAM, IBM M1215 crossflashed, IT mode, passthrough mode, 2x HGST 10TB , services: rsync.

User avatar
jerryone
Starter
Starter
Posts: 59
Joined: 22 Sep 2017 21:45
Location: Timisoara
Contact:
Status: Offline

Re: Multiple LAN card / One single Accesport of WebGUI ?

#6

Post by jerryone » 21 Sep 2019 13:10

Many Thanks, its working perfect !!!
Dell T610 Xeon x5650 x2 , 192 GB DELL ECC, HBA 9211-8i LSI x2 , 7xHGST-4TB, 2xSamsung 1TB, , 1xKingston 128GB-SSD boot sys
CIFS/SMB, Syncthing, DLNA/UPnP MiniDLNA, BitTorrent, Plex Media Server

Post Reply

Return to “Newbie Questions”