*New 11.3 series Release:
2019-10-19: XigmaNAS 11.3.0.4.7014 - released

*New 12.0 series Release:
2019-10-05: XigmaNAS 12.0.0.4.6928 - released!

*New 11.2 series Release:
2019-09-23: XigmaNAS 11.2.0.4.6881 - released!

We really need "Your" help on XigmaNAS https://translations.launchpad.net/xigmanas translations. Please help today!

Producing and hosting XigmaNAS costs money. Please consider donating for our project so that we can continue to offer you the best.
We need your support! eg: PAYPAL

IPMI Help

Motherboard compatibillity with XigmaNAS, questions, answers, suggestions
Forum rules
Set-Up GuideFAQsForum Rules
Post Reply
nvsravank
NewUser
NewUser
Posts: 8
Joined: 12 Apr 2015 22:23
Status: Offline

IPMI Help

#1

Post by nvsravank » 29 Jun 2017 14:04

I am using Asrock C2550D4I motherboard.
NAS4Free is working fine and i can connect to the admin pages and see the status etc.

What I am unable to do is to see the console. VGA is not enabled by default but i dont know how to enable it.
The IPMI interface doesn't run on java due to changes in java i presume!
Keeps giving me an error even after adding the site to the security exceptions.
How i can enable the VGA output?

Help

sleid
PowerUser
PowerUser
Posts: 752
Joined: 23 Jun 2012 07:36
Location: FRANCE LIMOUSIN CORREZE
Status: Offline

Re: IPMI Help

#2

Post by sleid » 29 Jun 2017 20:11

"VGA is not enabled by default"

I have two of these cards, and the VGA output was activated. On the other hand it is necessary to be patient because if you do not have the last bios it takes several minutes before the display appears (end of the complete tests)

IPMI works perfectly (firefox)

Without VGA and IPMI I wonder how you could install Nas4Free !! Except the live version
12.1.0.4 - RC1 (revision 7007)
FreeBSD 12.1-RC1 #0 r353550M: Tue Oct 15 16:23:25 CEST 2019
X64-embedded sur Intel(R) Atom(TM) CPU C2750 @ 2.40GHz Boot UEFI
ASRock C2750D4I 2 X 8GB DDR3 ECC
Pool of 2 vdev Raidz1: 3 x WDC WD40EFRX + 3 x WDC WD30EZRX

Pythagoras
NewUser
NewUser
Posts: 2
Joined: 28 Dec 2017 02:30
Status: Offline

Re: IPMI Help

#3

Post by Pythagoras » 11 Nov 2018 16:31

I have the same motherboard and suffered the same issue with a Java update. Roll back your update to jre-8u112 or earlier. Even then, the console redirect only works 3 out of 4 times.

Post Reply

Return to “Motherboards”