*New 12.1 series Release:
2019-11-08: XigmaNAS 12.1.0.4.7091 - released!

*New 11.3 series Release:
2019-10-19: XigmaNAS 11.3.0.4.7014 - released


We really need "Your" help on XigmaNAS https://translations.launchpad.net/xigmanas translations. Please help today!

Producing and hosting XigmaNAS costs money. Please consider donating for our project so that we can continue to offer you the best.
We need your support! eg: PAYPAL

Resilvering slow

Forum rules
Set-Up GuideFAQsForum Rules
Post Reply
Ash11
Status: Offline

Resilvering slow

#1

Post by Ash11 » 11 Feb 2013 15:57

Hello, this is my first time using nas4free. After copying all my data to my share, I rebooted my nas. I received an error on startup "sata port 2 device error, press f1 to continue" after continuing, my pool was in a degraded state, as the drive was missing from the pool.

I shut down reseated my sata cables and started up no issues.

Now, it is resilvering, but taking for ever. It's been 20+ hours, and only 2.71% done:


Pool information and status
pool: Media
state: ONLINE
status: One or more devices is currently being resilvered. The pool will
continue to function, possibly in a degraded state.
action: Wait for the resilver to complete.
scan: resilver in progress since Sun Feb 10 09:57:38 2013
170G scanned out of 6.12T at 684K/s, (scan is slow, no estimated time)
7.98G resilvered, 2.71% done
config:

NAME STATE READ WRITE CKSUM
Media ONLINE 0 0 0
raidz1-0 ONLINE 0 0 0
ada0 ONLINE 0 0 0
ada1 ONLINE 0 0 4 (resilvering)
ada2 ONLINE 0 0 0
ada3 ONLINE 0 0 0
ada4 ONLINE 0 0 0
ada5 ONLINE 0 0 0

errors: No known data errors

Any help/advice would be appreciated, keep in mind I have never used the command interface.

rostreich
Status: Offline

Re: Resilvering slow

#2

Post by rostreich » 11 Feb 2013 16:12

I guess ada1 disk faulty. what does smart say?

Post Reply

Return to “ZFS (only!)”