*New 11.4 series Release:
2020-07-03: XigmaNAS 11.4.0.4.7633 - released!

*New 12.1 series Release:
2020-04-17: XigmaNAS 12.1.0.4.7542 - released


We really need "Your" help on XigmaNAS https://translations.launchpad.net/xigmanas translations. Please help today!

Producing and hosting XigmaNAS costs money. Please consider donating for our project so that we can continue to offer you the best.
We need your support! eg: PAYPAL

NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

Posts only related to Release Builds, all others will be removed!
Forum rules
Set-Up GuideFAQsForum Rules
User avatar
zoon01
Developer
Developer
Posts: 799
Joined: 20 Jun 2012 21:06
Location: Netherlands
Contact:
Status: Offline

NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#1

Post by zoon01 »

The NAS4Free Team is pleased to announce the maintenance release version 10.3.0.3.3105.
We strongly advise to upgrade if you still are running older versions in the 10 series!

http://sourceforge.net/projects/nas4fre ... .0.3.3105/

Please read the readme_10.3.txt

Changes after release 10.3.0.3.3065
===================================
- Upgrade to FreeBSD 10.3-RELEASE-P12.
- Upgrade syncthing to 0.14.10.
- Upgrade iperf3 to 3.1.4.
- Upgrade lighttpd to 1.4.43.
- Upgrade tzdata to 2016i.
- Fix reverted libvncserver for proper shutdown vms.
- Fix zpool tools - support added for pools with more than 10 vdevices.
- Fix zpool tools - support added for vdevices with more than 10 devices.
- Fix zpool tools - exception handling.

Regards,
The NAS4Free Team
System specs: XigmaNAS 11.2.0.4 -embedded on Samsung 860 EVO 256GB and Supermicro X10SL7-F w / Bios v3.2, IPMI v.03.86 / CPU E3-1241 v3 @ 3.50GHz - 32GB Crucial DDR3L 1600mhz ECC 1.35v , LSI 2308 on PH20.00.07.00 IT mode, Storage: 5x Western Digital Red (WD30EFRX) raidz

Development system is same system in virtualbox.

User avatar
lux
Advanced User
Advanced User
Posts: 201
Joined: 23 Jun 2012 11:37
Location: Bielefeld, Germany
Contact:
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#2

Post by lux »

upgraded from .2987 without any problems

THX to all Dev's! :)
Home:11.3.x.7014/emb@32GB USB|1270v2@X9SCA-F|ECC32GB|i340-T4[lagg@GS108Tv2&smb-mch]|M1015@IT|9HDD~40TB@3xRaidZ1+1HDD+2SSD i335&i520+1xi800P@ZIL|~44W idle@SS-400FL2|Nanoxia Deep Silence 6B|24/7
Services: CIFS, FTP, TFTP, SSH, NFS, Rsync, Syncthing, Webserver, BitTorrent, VirtualBox | Extensions: OBI, TheBrig[certbot, Asterisk] | Extensions via vBox: Pi-hole & Jellyfin @DebianVM's
Test:12.x/emb@16GB USB|X3 420e@M4A88TD-V|16GB|i350-T2|M1015@IT|8xHDD+3xSSD[different Size&Brand]RaidZ1+2|for TESTing only

User avatar
apollo567
Site Admin
Site Admin
Posts: 745
Joined: 23 Jun 2012 06:37
Location: Ludwigshafen, Germany
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#3

Post by apollo567 »

updated worked for me without problem. quite good read performance
my NAS and its development until today: viewtopic.php?f=63&t=39&sid=039fed830cf ... 4d0abe4a04

Jack Foobar
experienced User
experienced User
Posts: 110
Joined: 07 Jul 2015 01:24
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#4

Post by Jack Foobar »

OK, with this release my speed is at 100 MB/s again. I haven't seen that in 6 months. Been in 14 MB/s gimp mode. What the hell did you do?

User avatar
ChriZathens
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 799
Joined: 23 Jun 2012 09:14
Location: Athens, Greece
Contact:
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#5

Post by ChriZathens »

NOS, lol...
My Nas
  1. Case: Fractal Design Define R2
  2. M/B: Supermicro x9scl-f
  3. CPU: Intel Celeron G1620
  4. RAM: 16GB DDR3 ECC (2 x Kingston KVR1333D3E9S/8G)
  5. PSU: Chieftec 850w 80+ modular
  6. Storage: 8x2TB HDDs in a RaidZ2 array ~ 10.1 TB usable disk space
  7. O/S: XigmaNAS 11.2.0.4.6625 -amd64 embedded
  8. Extra H/W: Dell Perc H310 SAS controller, crosflashed to LSI 9211-8i IT mode, 8GB Innodisk D150SV SATADOM for O/S

Backup Nas: U-NAS NSC-400, Gigabyte MB10-DS4 (4x4TB Seagate Exos disks in RaidZ configuration - 32GB RAM)

Jack Foobar
experienced User
experienced User
Posts: 110
Joined: 07 Jul 2015 01:24
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#6

Post by Jack Foobar »

OK, so to recap for posterity, I hard set my /etc/fstab samba mount to vers=2.0, nothing happened after rebooting both. Updated to this and suddenly BAM. I'm pegging the meter at 114 MB/s. Again I ask you, what the hell?

Nas4Free server is set to SMB2

Linux client is set to this:

Code: Select all

//nas4free/files /mnt/files/Backup cifs vers=2.0,guest,uid=myusername,noperm,rw,iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_mode=0777,rsize=128480 0 0
Whatever lightening in a bottle this is, I want to keep it.

User avatar
xxup
NewUser
NewUser
Posts: 2
Joined: 11 Mar 2015 22:45
Location: Australia
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#7

Post by xxup »

Disaster for me. Went from 3065 -> 3105. Lost my Lagg0 network -> link aggregation. Tried to use a static IP, but could not access the GUI at all.. Using the LiveCD to rebuild the USB..

I am not complaining. I've had a pretty good run with Nas4Free..

UPDATE: Lagg0 (using LACP) has stopped working. If I unplug the cable to em1, I get a network. Now do I return to 3065 or keep messing around with this version?
NAS4Free 10.3.0.3 on HP Microserver N40L 16Gb ram ZFS Striped 2 x 3Tb and 2 x 2Tb (i.e. 9Tb Samba share used for home backup of server and PCs)
Windows 2012 R2 Essentials on HP Microserver N54L 16Gb ram AD, Hyper-V, DNS, WINS, and some other stuff I can't remember.

User avatar
lux
Advanced User
Advanced User
Posts: 201
Joined: 23 Jun 2012 11:37
Location: Bielefeld, Germany
Contact:
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#8

Post by lux »

@ xxup

i'm using lagg (LACP),too - no problems after upgrade from .2987 to .3105 for me
Home:11.3.x.7014/emb@32GB USB|1270v2@X9SCA-F|ECC32GB|i340-T4[lagg@GS108Tv2&smb-mch]|M1015@IT|9HDD~40TB@3xRaidZ1+1HDD+2SSD i335&i520+1xi800P@ZIL|~44W idle@SS-400FL2|Nanoxia Deep Silence 6B|24/7
Services: CIFS, FTP, TFTP, SSH, NFS, Rsync, Syncthing, Webserver, BitTorrent, VirtualBox | Extensions: OBI, TheBrig[certbot, Asterisk] | Extensions via vBox: Pi-hole & Jellyfin @DebianVM's
Test:12.x/emb@16GB USB|X3 420e@M4A88TD-V|16GB|i350-T2|M1015@IT|8xHDD+3xSSD[different Size&Brand]RaidZ1+2|for TESTing only

User avatar
apollo567
Site Admin
Site Admin
Posts: 745
Joined: 23 Jun 2012 06:37
Location: Ludwigshafen, Germany
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#9

Post by apollo567 »

lux wrote:@ xxup

i'm using lagg (LACP),too - no problems after upgrade from .2987 to .3105 for me
+1
my NAS and its development until today: viewtopic.php?f=63&t=39&sid=039fed830cf ... 4d0abe4a04

User avatar
xxup
NewUser
NewUser
Posts: 2
Joined: 11 Mar 2015 22:45
Location: Australia
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#10

Post by xxup »

Here is the weird thing..I ended up getting a new USB stick, the 3105 CD and rebuilding the embedded USB from scratch. I used em0 to get a network from new and when I had the GUI up and running, I set up the lagg0 using LACP. Rebooted the machine and no network again. Not really surprised here.

I removed the em1 cable from the switch and the pings started to respond at one of the PCs. I let out a huge sigh and then continued with rescanning and adding the ZFS drives, and the remaining configurations. One of the nice things about NAS4Free is that rebuilding does not take long to do from scratch. I then rebooted the box, and for a laugh set up the ping from one of the PCs and plugged em1 back into the switch. The ping did not stop.. Removed the em0 cable and the ping continued after skipping one or two pings.. Lagg0 has been right ever since..

I am thinking that the HP 1920 switch has or had a glitch. The proof will be if the lagg0 still works later today, when I reboot the box with the original USB drive that had the upgraded 3105 installed or should I leave it alone now that everything is working? :roll:
NAS4Free 10.3.0.3 on HP Microserver N40L 16Gb ram ZFS Striped 2 x 3Tb and 2 x 2Tb (i.e. 9Tb Samba share used for home backup of server and PCs)
Windows 2012 R2 Essentials on HP Microserver N54L 16Gb ram AD, Hyper-V, DNS, WINS, and some other stuff I can't remember.

NAS4Free4Me
NewUser
NewUser
Posts: 14
Joined: 27 Nov 2012 11:19
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#11

Post by NAS4Free4Me »

@ xxup

Hi:

If you're willing to experiment... May I suggest you reboot the HP 1920 switch before resetting your NAS box to see if it was/is something in the switch. After running a few ping test, reboot everything, (NAS, Switch, etc.) and go through it all again. This way you completely eliminate everything from being suspect. Granted, it's a huge pain but I for one would be most interested in knowing if it was a fluke or something yet discovered. Also, (unless I missed it) you never indicated what brand of NIC you're using. I'm wondering if there maybe a driver issue for a lesser support NIC. Mind you I'm not making accusations, I'm trying to get a real good grasp of all the parts involved.

Thanks in advance.

When I upgraded to 3105 I had no issues with my LAGG on my Intel 2 port NIC.

User avatar
mooblie
experienced User
experienced User
Posts: 88
Joined: 23 Jun 2012 13:31
Location: The Highlands, Scotland
Contact:
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#12

Post by mooblie »

Jack Foobar wrote:OK, with this release my speed is at 100 MB/s again. I haven't seen that in 6 months. Been in 14 MB/s gimp mode. What the hell did you do?
Upgrade went well for me from 10.2.0.2. ...but SAMBA speeds only slightly changed. After multiple tests from several clients:

Average Write speed went from 92.0 to 93.7 MB/s (+2%), and average Read speed went from 103.3 to 103.1 MB/s (-0.2%).

Basically about the same as before, but still pretty good for a low-powered HP N40L Microserver, I think. Thanks for the update guys! :)
Martin

User avatar
ChriZathens
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 799
Joined: 23 Jun 2012 09:14
Location: Athens, Greece
Contact:
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#13

Post by ChriZathens »

Just upgraded and while my main NAS samba performance hasn't changed (was getting ~112MB/s before and now), my backup NAS performance did improve dramatically!
I am at 103 MB/s now, while i was getting about 80 before!
Congrats to the dev team!
My Nas
  1. Case: Fractal Design Define R2
  2. M/B: Supermicro x9scl-f
  3. CPU: Intel Celeron G1620
  4. RAM: 16GB DDR3 ECC (2 x Kingston KVR1333D3E9S/8G)
  5. PSU: Chieftec 850w 80+ modular
  6. Storage: 8x2TB HDDs in a RaidZ2 array ~ 10.1 TB usable disk space
  7. O/S: XigmaNAS 11.2.0.4.6625 -amd64 embedded
  8. Extra H/W: Dell Perc H310 SAS controller, crosflashed to LSI 9211-8i IT mode, 8GB Innodisk D150SV SATADOM for O/S

Backup Nas: U-NAS NSC-400, Gigabyte MB10-DS4 (4x4TB Seagate Exos disks in RaidZ configuration - 32GB RAM)

kenZ71
Advanced User
Advanced User
Posts: 401
Joined: 27 Jun 2012 20:18
Location: Northeast, USA
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#14

Post by kenZ71 »

Works great for me, huge thanks to develop team
11.2-RELEASE-p3 | ZFS Mirror - 2 x 8TB WD Red | 28GB ECC Ram
HP ML10v2 x64-embedded on Intel(R) Core(TM) i3-4150 CPU @ 3.50GHz

Extra memory so I can host a couple VMs
1) Unifi Controller on Ubuntu
2) Librenms on Ubuntu

5xo245ahq
NewUser
NewUser
Posts: 3
Joined: 06 Nov 2016 08:24
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#15

Post by 5xo245ahq »

I upgraded to 10.3.0.3.3105 very smoothly via the webgui from 10.2.x. Nice work guys.
Everything seems OK except that the new webgui stops after a short while and I cannot access my NAS4Free via a web browser. I can ssh in and restart the webgui using:-

Code: Select all

sudo /etc/rc.d/lighttpd restart
and everything is hunky dory again until it stops again after not being used awhile.
Could you tell me what I need to check to correct this behaviour? Ta.
[hr][/hr]
10.3.0.3 - Pilingitam (revision 3105)
Compiled Thu Nov 03 03:45:23 CET 2016
Platform OS FreeBSD 10.3-RELEASE-p12 #0 r308230M: Thu Nov 3 00:37:11 CET 2016
Platform x64-embedded on Intel(R) Atom(TM) CPU 330 @ 1.60GHz
System ZOTAC MCP7A
System bios American Megatrends Inc. version: 080015 08/13/2009

User avatar
raulfg3
Site Admin
Site Admin
Posts: 5117
Joined: 22 Jun 2012 22:13
Location: Madrid (ESPAÑA)
Contact:
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#16

Post by raulfg3 »

5xo245ahq wrote:I upgraded to 10.3.0.3.3105 very smoothly via the webgui from 10.2.x. Nice work guys.
Everything seems OK except that the new webgui stops after a short while and I cannot access my NAS4Free via a web browser. I can ssh in and restart the webgui using:-

Code: Select all

sudo /etc/rc.d/lighttpd restart
and everything is hunky dory again until it stops again after not being used awhile.
Could you tell me what I need to check to correct this behaviour? Ta.
Do a new fresh install not a update, and restore your previosly saved config, is easy, is fast and works 100%
12.0.0.4 (revision 6766)+OBI on SUPERMICRO X8SIL-F 8GB of ECC RAM, 12x3TB disk in 3 vdev in RaidZ1 = 32TB Raw size only 22TB usable

Wiki
Last changes

HP T510

User avatar
erico.bettoni
experienced User
experienced User
Posts: 142
Joined: 25 Jun 2012 22:36
Location: São Paulo - Brasil
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#17

Post by erico.bettoni »

raulfg3 wrote:
5xo245ahq wrote:I upgraded to 10.3.0.3.3105 very smoothly via the webgui from 10.2.x. Nice work guys.
Everything seems OK except that the new webgui stops after a short while and I cannot access my NAS4Free via a web browser. I can ssh in and restart the webgui using:-

Code: Select all

sudo /etc/rc.d/lighttpd restart
and everything is hunky dory again until it stops again after not being used awhile.
Could you tell me what I need to check to correct this behaviour? Ta.
Do a new fresh install not a update, and restore your previosly saved config, is easy, is fast and works 100%
Can I do a install with the liveUSB?
I have always used an CD drive to do it, but my machines no longer have it...

5xo245ahq
NewUser
NewUser
Posts: 3
Joined: 06 Nov 2016 08:24
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#18

Post by 5xo245ahq »

Thanks raulfg3,
I'll try that when I get back and let you know how it goes.
[hr][/hr]
10.3.0.3 - Pilingitam (revision 3105)
Compiled Thu Nov 03 03:45:23 CET 2016
Platform OS FreeBSD 10.3-RELEASE-p12 #0 r308230M: Thu Nov 3 00:37:11 CET 2016
Platform x64-embedded on Intel(R) Atom(TM) CPU 330 @ 1.60GHz
System ZOTAC MCP7A
System bios American Megatrends Inc. version: 080015 08/13/2009

User avatar
raulfg3
Site Admin
Site Admin
Posts: 5117
Joined: 22 Jun 2012 22:13
Location: Madrid (ESPAÑA)
Contact:
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#19

Post by raulfg3 »

erico.bettoni wrote:
Can I do a install with the liveUSB?
I have always used an CD drive to do it, but my machines no longer have it...
YES. I'm in the same situation, my latest NAS Do not have CD reader, and botting from liveUSB is fastest than LiveCD and menu are the same, so you can do same steps ( only remember to select your ada0 or simmilar as origen for data when N4F menu ask about source of data) <- I select Cd reader first time and fails because do not exist.
12.0.0.4 (revision 6766)+OBI on SUPERMICRO X8SIL-F 8GB of ECC RAM, 12x3TB disk in 3 vdev in RaidZ1 = 32TB Raw size only 22TB usable

Wiki
Last changes

HP T510

5xo245ahq
NewUser
NewUser
Posts: 3
Joined: 06 Nov 2016 08:24
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#20

Post by 5xo245ahq »

raulfg3 wrote:
5xo245ahq wrote:I upgraded to 10.3.0.3.3105 very smoothly via the webgui from 10.2.x. Nice work guys.
Everything seems OK except that the new webgui stops after a short while and I cannot access my NAS4Free via a web browser. I can ssh in and restart the webgui using:-

Code: Select all

sudo /etc/rc.d/lighttpd restart
and everything is hunky dory again until it stops again after not being used awhile.
Could you tell me what I need to check to correct this behaviour? Ta.
Do a new fresh install not a update, and restore your previosly saved config, is easy, is fast and works 100%
That seems to have worked. Thank you for the prompt response.
[hr][/hr]
10.3.0.3 - Pilingitam (revision 3105)
Compiled Thu Nov 03 03:45:23 CET 2016
Platform OS FreeBSD 10.3-RELEASE-p12 #0 r308230M: Thu Nov 3 00:37:11 CET 2016
Platform x64-embedded on Intel(R) Atom(TM) CPU 330 @ 1.60GHz
System ZOTAC MCP7A
System bios American Megatrends Inc. version: 080015 08/13/2009

vicmarto
NewUser
NewUser
Posts: 13
Joined: 19 Apr 2016 02:37
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#21

Post by vicmarto »

Hello, where can I download the 10.3.0.3.3105 release? Seems it's no longer available in Sourceforge.

Thank you very much.

User avatar
raulfg3
Site Admin
Site Admin
Posts: 5117
Joined: 22 Jun 2012 22:13
Location: Madrid (ESPAÑA)
Contact:
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#22

Post by raulfg3 »

Not posible, only 11.x downloads.

Please consider to update to latest 11.x series.
12.0.0.4 (revision 6766)+OBI on SUPERMICRO X8SIL-F 8GB of ECC RAM, 12x3TB disk in 3 vdev in RaidZ1 = 32TB Raw size only 22TB usable

Wiki
Last changes

HP T510


vicmarto
NewUser
NewUser
Posts: 13
Joined: 19 Apr 2016 02:37
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#24

Post by vicmarto »

Thank you very much!

Need the NAS4Free 10 version for some tests.

User avatar
erico.bettoni
experienced User
experienced User
Posts: 142
Joined: 25 Jun 2012 22:36
Location: São Paulo - Brasil
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#25

Post by erico.bettoni »

I havent upgraded to 11.x yet because its unstable on my hardware.
Whats was the latest release of 10.3?

Im currently running build 4299.

This is open source software, there is no problem in allowing downloading of old versions.
You could make it dificult, or hidden from general public, but older versions should be available somewhere.

User avatar
ms49434
Developer
Developer
Posts: 950
Joined: 03 Sep 2015 18:49
Location: Neuenkirchen-Vörden, Germany - GMT+1
Contact:
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#26

Post by ms49434 »

erico.bettoni wrote:
14 Feb 2018 16:16
I havent upgraded to 11.x yet because its unstable on my hardware.
Whats was the latest release of 10.3?

Im currently running build 4299.

This is open source software, there is no problem in allowing downloading of old versions.
You could make it dificult, or hidden from general public, but older versions should be available somewhere.
Old releases don't have the latest security patches applied and are likely more vulnerable than current releases. It would be irresponsible to make them officially available for download.
1) XigmaNAS 12.1.0.4 amd64-embedded on a Dell T20 running in a VM on ESXi 6.7U3, 22GB out of 32GB ECC RAM, LSI 9300-8i IT mode in passthrough mode. Pool 1: 2x HGST 10TB, mirrored, L2ARC: Samsung 850 Pro; Pool 2: 1x Samsung 860 EVO 1TB, SLOG: Samsung SM883, services: Samba AD, CIFS/SMB, ftp, ctld, rsync, syncthing, zfs snapshots.
2) XigmaNAS 12.1.0.4 amd64-embedded on a Dell T20 running in a VM on ESXi 6.7U3, 8GB out of 32GB ECC RAM, IBM M1215 crossflashed, IT mode, passthrough mode, 2x HGST 10TB , services: rsync.

User avatar
zoon01
Developer
Developer
Posts: 799
Joined: 20 Jun 2012 21:06
Location: Netherlands
Contact:
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#27

Post by zoon01 »

Old releases don't have the latest security patches applied and are likely Vulnerable!!

erico.bettoni, what can you tell us about your hardware?

It's a bit strange you run 10.x fine but 11.1 series problematic, i do assume your cpu is 64-bits compatible.
System specs: XigmaNAS 11.2.0.4 -embedded on Samsung 860 EVO 256GB and Supermicro X10SL7-F w / Bios v3.2, IPMI v.03.86 / CPU E3-1241 v3 @ 3.50GHz - 32GB Crucial DDR3L 1600mhz ECC 1.35v , LSI 2308 on PH20.00.07.00 IT mode, Storage: 5x Western Digital Red (WD30EFRX) raidz

Development system is same system in virtualbox.

provels
experienced User
experienced User
Posts: 107
Joined: 05 Jan 2014 15:31
Location: Chicago, IL, USA
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#28

Post by provels »

Just FYI, I get blocked by Symantec going to that link.

[SID: 30358] Web Attack: JSCoinminer Download 8 attack blocked.
Traffic has been blocked for this application: C:\PROGRAM FILES\OPERA\50.0.2762.67\OPERA.EXE
Peder
XigmaNAS 11.3.0.4.7538 Embedded / MiniDLNA and CIFS/SMB only
HP ProLiant DL320 G3 / P4 660 3.6GHz HT / 4GB ECC / 2 x 3TB WD Red, ZFS Mirror / APC Back-UPS BR 800

User avatar
erico.bettoni
experienced User
experienced User
Posts: 142
Joined: 25 Jun 2012 22:36
Location: São Paulo - Brasil
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#29

Post by erico.bettoni »

zoon01 wrote:
14 Feb 2018 17:38
Old releases don't have the latest security patches applied and are likely Vulnerable!!

erico.bettoni, what can you tell us about your hardware?

It's a bit strange you run 10.x fine but 11.1 series problematic, i do assume your cpu is 64-bits compatible.
Hello zoon, first thanks for the fantastic work on nas4free.

I’ve struggled with an unstable system for a while, only got it stable on 10.3.
This thread explains it:
viewtopic.php?f=66&t=9871

Last time I tested 11.x I started getting the same erros, even when enabling a zvol for swap.

Will try latest 11.4 and report back.

I have two supermicro x9scl with 32gb ecc and xeon procs.

noclaf
experienced User
experienced User
Posts: 118
Joined: 08 Dec 2013 12:37
Status: Offline

Re: NAS4Free 10.3.0.3.3105 released (FreeBSD 10.3-RELEASE-P12)

#30

Post by noclaf »

provels wrote:
14 Feb 2018 23:51
Just FYI, I get blocked by Symantec going to that link.

[SID: 30358] Web Attack: JSCoinminer Download 8 attack blocked.
Traffic has been blocked for this application: C:\PROGRAM FILES\OPERA\50.0.2762.67\OPERA.EXE
Dunno, I don't have Java installed. :-)
Anyway - you can turn the block temporarilz off and download the right torrent you need.

Post Reply

Return to “Release Builds”