Latest News:
2018-11-29: XigmaNAS 11.2.0.4.6229 - released!

We really need "Your" help on XigmaNAS https://translations.launchpad.net/xigmanas translations. Please help today!

Producing and hosting XigmaNAS cost money, please consider a donation to our project so we can continue to offer you the best.
We need your support! eg: PAYPAL

WebGUI service will not start

Jails with XigmaNAS
Forum rules
Set-Up GuideFAQsForum Rules
Post Reply
ESKIMOn00b
NewUser
NewUser
Posts: 13
Joined: 30 Nov 2018 23:34
Status: Offline

WebGUI service will not start

#1

Post by ESKIMOn00b » 01 Dec 2018 17:51

(This was posted in Newbie Questions but was advised to ask here as well)
viewtopic.php?f=57&t=14224

I have installed (full install) and configured XigmaNAS on a machine

After setting up the disks and such the way i wanted, i rebooted the system to check startup, everything booted fine.

Then i went to configure a jail (thebrig) to run SABnzbd, sonarr, radarr etc...

everything went smoothly and is all running properly.

when i reboot the system (with Jail configured to auto start on boot) the webgui will not load. I can connect via SSH just fine, also the Webgui for sabnzbd, sonarr, and radarr load just fine. attempting to restart lighttpd get the error of

Code: Select all

getaddrinfo failed:  hostname nor servname provided, or not known ' 192.168.0.7\n192.168.0.21
ifconfig outputs:

Code: Select all

ifconfig
re0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1500
        options=8209b<RXCSUM,TXCSUM,VLAN_MTU,VLAN_HWTAGGING,VLAN_HWCSUM,WOL_MAGIC,LINKSTATE>
        ether d0:27:88:02:1f:5c
        hwaddr d0:27:88:02:1f:5c
        inet 192.168.0.7 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.0.255
        inet 192.168.0.21 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.0.255
        nd6 options=29<PERFORMNUD,IFDISABLED,AUTO_LINKLOCAL>
        media: Ethernet autoselect (1000baseT <full-duplex>)
        status: active
lo0: flags=8049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> metric 0 mtu 16384
        options=600003<RXCSUM,TXCSUM,RXCSUM_IPV6,TXCSUM_IPV6>
        inet6 ::1 prefixlen 128
        inet6 fe80::1%lo0 prefixlen 64 scopeid 0x2
        inet 127.0.0.1 netmask 0xff000000
        nd6 options=21<PERFORMNUD,AUTO_LINKLOCAL>
        groups: lo
the 192.168.0.21 is the ip (i think it was specifically 192.168.0.21\24 as that was how it was notated in the description below the input box) i assigned to the jail in thebrig configuration page so i am assuming i am having some conflict with this, but dont know what or how to fix it.

any help would be appreciated

Post Reply

Return to “Jails”