*New 11.3 series Release:
2019-10-19: XigmaNAS 11.3.0.4.7014 - released

*New 12.0 series Release:
2019-10-05: XigmaNAS 12.0.0.4.6928 - released!

*New 11.2 series Release:
2019-09-23: XigmaNAS 11.2.0.4.6881 - released!

We really need "Your" help on XigmaNAS https://translations.launchpad.net/xigmanas translations. Please help today!

Producing and hosting XigmaNAS costs money. Please consider donating for our project so that we can continue to offer you the best.
We need your support! eg: PAYPAL

WebGUI service will not start

Jails with XigmaNAS
Forum rules
Set-Up GuideFAQsForum Rules
Post Reply
ESKIMOn00b
NewUser
NewUser
Posts: 13
Joined: 30 Nov 2018 23:34
Status: Offline

WebGUI service will not start

#1

Post by ESKIMOn00b » 01 Dec 2018 17:51

(This was posted in Newbie Questions but was advised to ask here as well)
viewtopic.php?f=57&t=14224

I have installed (full install) and configured XigmaNAS on a machine

After setting up the disks and such the way i wanted, i rebooted the system to check startup, everything booted fine.

Then i went to configure a jail (thebrig) to run SABnzbd, sonarr, radarr etc...

everything went smoothly and is all running properly.

when i reboot the system (with Jail configured to auto start on boot) the webgui will not load. I can connect via SSH just fine, also the Webgui for sabnzbd, sonarr, and radarr load just fine. attempting to restart lighttpd get the error of

Code: Select all

getaddrinfo failed:  hostname nor servname provided, or not known ' 192.168.0.7\n192.168.0.21
ifconfig outputs:

Code: Select all

ifconfig
re0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1500
        options=8209b<RXCSUM,TXCSUM,VLAN_MTU,VLAN_HWTAGGING,VLAN_HWCSUM,WOL_MAGIC,LINKSTATE>
        ether d0:27:88:02:1f:5c
        hwaddr d0:27:88:02:1f:5c
        inet 192.168.0.7 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.0.255
        inet 192.168.0.21 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.0.255
        nd6 options=29<PERFORMNUD,IFDISABLED,AUTO_LINKLOCAL>
        media: Ethernet autoselect (1000baseT <full-duplex>)
        status: active
lo0: flags=8049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> metric 0 mtu 16384
        options=600003<RXCSUM,TXCSUM,RXCSUM_IPV6,TXCSUM_IPV6>
        inet6 ::1 prefixlen 128
        inet6 fe80::1%lo0 prefixlen 64 scopeid 0x2
        inet 127.0.0.1 netmask 0xff000000
        nd6 options=21<PERFORMNUD,AUTO_LINKLOCAL>
        groups: lo
the 192.168.0.21 is the ip (i think it was specifically 192.168.0.21\24 as that was how it was notated in the description below the input box) i assigned to the jail in thebrig configuration page so i am assuming i am having some conflict with this, but dont know what or how to fix it.

any help would be appreciated

Post Reply

Return to “Jails”