*New 11.3 series Release:
2019-10-05: XigmaNAS 11.3.0.4.6928 - released, 11.2 series are soon unsupported!

*New 12.0 series Release:
2019-10-05: XigmaNAS 12.0.0.4.6928 - released!

*New 11.2 series Release:
2019-09-23: XigmaNAS 11.2.0.4.6881 - released!

We really need "Your" help on XigmaNAS https://translations.launchpad.net/xigmanas translations. Please help today!

Producing and hosting XigmaNAS costs money. Please consider donating for our project so that we can continue to offer you the best.
We need your support! eg: PAYPAL

Add Hast devices through Web Interface

Highly Available Storage.
Forum rules
Set-Up GuideFAQsForum Rules
Post Reply
tenyosensei
NewUser
NewUser
Posts: 2
Joined: 15 Jan 2014 17:35
Status: Offline

Add Hast devices through Web Interface

#1

Post by tenyosensei » 15 Jan 2014 17:39

Hi,

I'm configuring Nas4Free 9.2.0.1.925 x86 on two nodes.
I've successfully configured carp and hast (vip switching between the two nodes and hastctl status complete on both).
If I try to add the Disk via the web interface i only see the physical disks, I can't choose the devices created under /dev/hast/

Any suggestion?

Thanks for help, and keep up the good work!

hellvoyager
NewUser
NewUser
Posts: 1
Joined: 22 Jan 2014 22:17
Status: Offline

Re: Add Hast devices through Web Interface

#2

Post by hellvoyager » 23 Jan 2014 09:14

tenyosensei wrote:Hi,

I'm configuring Nas4Free 9.2.0.1.925 x86 on two nodes.
I've successfully configured carp and hast (vip switching between the two nodes and hastctl status complete on both).
If I try to add the Disk via the web interface i only see the physical disks, I can't choose the devices created under /dev/hast/

Any suggestion?

Thanks for help, and keep up the good work!
Actually the output format of the command "hasctl status" has changed in FreeBSD 9.2
Tried to change to hasctl list in /etc/inc/util.inc but it's not enough to fix it, it needs some more debugging... maybe we should file a bug report.

tenyosensei
NewUser
NewUser
Posts: 2
Joined: 15 Jan 2014 17:35
Status: Offline

Re: Add Hast devices through Web Interface

#3

Post by tenyosensei » 26 Jan 2014 10:39

Ticket opened.
For the time being I'm configuring everything by hand with freebsd 10... I'm going to import the pool later when this is fixed.

Bye!

Post Reply

Return to “HAST”