*New 11.3 series Release:
2019-10-05: XigmaNAS 11.3.0.4.6928 - released, 11.2 series are soon unsupported!

*New 12.0 series Release:
2019-10-05: XigmaNAS 12.0.0.4.6928 - released!

*New 11.2 series Release:
2019-09-23: XigmaNAS 11.2.0.4.6881 - released!

We really need "Your" help on XigmaNAS https://translations.launchpad.net/xigmanas translations. Please help today!

Producing and hosting XigmaNAS costs money. Please consider donating for our project so that we can continue to offer you the best.
We need your support! eg: PAYPAL

[EXTENSION] NextOwnCloud

XigmaNAS Extensions / Add-ons

Moderator: crest

Forum rules
Set-Up GuideFAQsForum Rules
Post Reply
User avatar
Toobie
Starter
Starter
Posts: 35
Joined: 16 Jun 2015 12:54
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#151

Post by Toobie » 05 Mar 2019 21:57

Ok, I made a "new" installation using this website:
https://decatec.de/home-server/nextclou ... chfuehren/

Actually I just wanted to update manually but the ssh console told me, Upgrade is not defined.
So I went back to the extension site, reopened the Nextcloud page and followed the installation instructions.

After it version 14 runs smooth with all my old files.
Update to version 15 also went well with the web updater now.

Will try to update the NAS tomorrow.

Regards.

EDIT: Update worked!

Shperrung
experienced User
experienced User
Posts: 95
Joined: 04 Apr 2018 16:29
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#152

Post by Shperrung » 15 Apr 2019 22:21

Hi!
Something wrong going with my Nextcloud (0.3.4). I can't upload my files from any browser or app on Android device.
NC app is showing me following error: "Request Entity Too Large".
Maximum uploaded size currently is "10G" in NC admin settings. In addition I made corrections in /usr/local/etc/php.ini

Code: Select all

memory_limit = 512M
upload_max_filesize = 10G
but it doesn't help.
11.2.0.4 - Omnius (revision 6177)
ASRock J3710-ITX, LAN: Realtek RTL8111GR; 16Gb RAM; WD 1Tbx2, WD 2Tb; UPS Powercom WOW500U.

User avatar
Snufkin
Advanced User
Advanced User
Posts: 289
Joined: 01 Jul 2012 11:27
Location: Etc/GMT-3 (BSD style)
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#153

Post by Snufkin » 15 Apr 2019 22:45

Shperrung wrote:
15 Apr 2019 22:21
I can't upload my files from any browser or app on Android device.
NC app is showing me following error: "Request Entity Too Large".
If I'm not mistaken, you have a rather specific configuration with nginx proxy.
Could this error be related to the ngnix settings?
XNAS 11.3.0.4 embedded, ASUS P5B-E, Intel DC E6600, 4 GB DDR2, 2 x HGST HDN726040ALE614, 2 x WDC WD5000AAKS, Ippon Back Power Pro 400

Shperrung
experienced User
experienced User
Posts: 95
Joined: 04 Apr 2018 16:29
Status: Offline

Resolved: [EXTENSION] NextOwnCloud

#154

Post by Shperrung » 16 Apr 2019 10:22

Snufkin wrote:
15 Apr 2019 22:45
If I'm not mistaken, you have a rather specific configuration with nginx proxy.
Could this error be related to the ngnix settings?
You are right. I forgot about reverse proxy in jail that bypass all connections for NC. At first thought nginx.conf doesn't have any parameters that limits file size.

Upd.: nginx.conf in "reverse proxy" jail was modified with row inside "ssl section":

Code: Select all

client_max_body_size 10G;
and 70 Mb file successfully loaded from mobile to NC.
11.2.0.4 - Omnius (revision 6177)
ASRock J3710-ITX, LAN: Realtek RTL8111GR; 16Gb RAM; WD 1Tbx2, WD 2Tb; UPS Powercom WOW500U.

chachi420
Starter
Starter
Posts: 74
Joined: 26 May 2014 22:35
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#155

Post by chachi420 » 25 Apr 2019 05:54

So I posted my first post regarding this similar issue under "onebuttoninstaller" and Crest told me to upload it here instead. So I followed his initial instructions on how to fix my issue, and I did fix it and I'm still having the same problem. Attached are the images. What am I doing wrong?
Problem is this: None of those icons show up properly. Almost as if the page is totally broken and naked. Looks like a buggy code (not saying there is a bug. just saying that's what my page looks like as if it had bugs that were not fixed).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Snufkin
Advanced User
Advanced User
Posts: 289
Joined: 01 Jul 2012 11:27
Location: Etc/GMT-3 (BSD style)
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#156

Post by Snufkin » 25 Apr 2019 10:40

chachi420 wrote:
25 Apr 2019 05:54
Problem is this: None of those icons show up properly. Almost as if the page is totally broken and naked.
I'd recommend to verify file ownership and permissions as described in Nextcloud Administration Manual (see below).
10. Adjust file ownership and permissions:

Code: Select all

chown -R www-data:www-data nextcloud
find nextcloud/ -type d -exec chmod 750 {} \;
find nextcloud/ -type f -exec chmod 640 {} \;
Above three commands should be executed at least three times with the following changes (according to your setup)
  1. For Document Root

    Code: Select all

    cd /mnt/samsung/website
    chown -R www:www nextcloud
    find nextcloud/ -type d -exec chmod 750 {} \;
    find nextcloud/ -type f -exec chmod 640 {} \;
  2. For Data Folder

    Code: Select all

    cd /mnt/samsung/cloud
    chown -R www:www alldata
    find alldata/ -type d -exec chmod 750 {} \;
    find alldata/ -type f -exec chmod 640 {} \;
  3. For Backup Folder

    Code: Select all

    cd /mnt/samsung/cloud
    chown -R www:www alldatabackup
    find alldatabackup/ -type d -exec chmod 750 {} \;
    find alldatabackup/ -type f -exec chmod 640 {} \;
Then you need to restart XNAS web server.
XNAS 11.3.0.4 embedded, ASUS P5B-E, Intel DC E6600, 4 GB DDR2, 2 x HGST HDN726040ALE614, 2 x WDC WD5000AAKS, Ippon Back Power Pro 400

chachi420
Starter
Starter
Posts: 74
Joined: 26 May 2014 22:35
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#157

Post by chachi420 » 26 Apr 2019 03:39

Snufkin wrote:
25 Apr 2019 10:40
chachi420 wrote:
25 Apr 2019 05:54
Problem is this: None of those icons show up properly. Almost as if the page is totally broken and naked.
I'd recommend to verify file ownership and permissions as described in Nextcloud Administration Manual (see below).
10. Adjust file ownership and permissions:

Code: Select all

chown -R www-data:www-data nextcloud
find nextcloud/ -type d -exec chmod 750 {} \;
find nextcloud/ -type f -exec chmod 640 {} \;
Above three commands should be executed at least three times with the following changes (according to your setup)
  1. For Document Root

    Code: Select all

    cd /mnt/samsung/website
    chown -R www:www nextcloud
    find nextcloud/ -type d -exec chmod 750 {} \;
    find nextcloud/ -type f -exec chmod 640 {} \;
  2. For Data Folder

    Code: Select all

    cd /mnt/samsung/cloud
    chown -R www:www alldata
    find alldata/ -type d -exec chmod 750 {} \;
    find alldata/ -type f -exec chmod 640 {} \;
  3. For Backup Folder

    Code: Select all

    cd /mnt/samsung/cloud
    chown -R www:www alldatabackup
    find alldatabackup/ -type d -exec chmod 750 {} \;
    find alldatabackup/ -type f -exec chmod 640 {} \;
Then you need to restart XNAS web server.
This did not work. I ran all the commands like you stated, without getting any errors. Restarted my server. Still does not work. The thing is...if I download a free website template, the website shows up completely without any broken images. Nextcloud showing up is telling me that at least my set up is fine. Those random missing icons...i don't think it has anything to do with permissions. It's like saying half the icons are in such folder that does not have any restriction and half of the icons are placed in a folder that requires permission. It doesn't make any sense. But either way, I tried and it didn't work.

User avatar
Snufkin
Advanced User
Advanced User
Posts: 289
Joined: 01 Jul 2012 11:27
Location: Etc/GMT-3 (BSD style)
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#158

Post by Snufkin » 26 Apr 2019 21:12

chachi420 wrote:
26 Apr 2019 03:39
It's like saying half the icons are in such folder that does not have any restriction and half of the icons are placed in a folder that requires permission.
May be I do not understand something important in your early posts.
Could you provide two screenshot examples, one with "good" icons and the other with broken (missing) ones.
XNAS 11.3.0.4 embedded, ASUS P5B-E, Intel DC E6600, 4 GB DDR2, 2 x HGST HDN726040ALE614, 2 x WDC WD5000AAKS, Ippon Back Power Pro 400

chachi420
Starter
Starter
Posts: 74
Joined: 26 May 2014 22:35
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#159

Post by chachi420 » 27 Apr 2019 23:30

Snufkin wrote:
26 Apr 2019 21:12
chachi420 wrote:
26 Apr 2019 03:39
It's like saying half the icons are in such folder that does not have any restriction and half of the icons are placed in a folder that requires permission.
May be I do not understand something important in your early posts.
Could you provide two screenshot examples, one with "good" icons and the other with broken (missing) ones.
Well, you can find the normal looking page all over google. For example this one.https://ucarecdn.com/aeb1138a-6d47-4b1e ... 753e7100f/. And for missing, you can compare to the image I have posted in my post. I have a lot of missing things on my page. Search icon on top right doesnt show, user icon on top right doesnt show. Some of the icons in other pages are missing too.

Shperrung
experienced User
experienced User
Posts: 95
Joined: 04 Apr 2018 16:29
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#160

Post by Shperrung » 28 Apr 2019 15:00

What do you see if connect NC from mobile client (Apple, Android)?
Did your clear browser cash, cookies, history?
11.2.0.4 - Omnius (revision 6177)
ASRock J3710-ITX, LAN: Realtek RTL8111GR; 16Gb RAM; WD 1Tbx2, WD 2Tb; UPS Powercom WOW500U.

chachi420
Starter
Starter
Posts: 74
Joined: 26 May 2014 22:35
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#161

Post by chachi420 » 28 Apr 2019 23:08

Shperrung wrote:
28 Apr 2019 15:00
What do you see if connect NC from mobile client (Apple, Android)?
Did your clear browser cash, cookies, history?
The app showed all icons. But opening the webpage on multiple devices yielded same results without icons. Yes, i cleared the cache and all

techlord
NewUser
NewUser
Posts: 10
Joined: 08 Dec 2017 16:34
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#162

Post by techlord » 01 May 2019 14:42

Hi guys!

Got a small issue with nextcloud.
I am installing it as per the described steps in this thread and everything works perfect but, at a NAS reboot, the nextcloud reverts to a preinstalation state.


So I reach this step:
nextcloud.PNG
I press install and follow the steps:
- access nextcloud url
- configure admin user
- point data folder to my folder
Everything works perfect

But after a reboot, the state reverts to pre-installed.

Any clue?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
raulfg3
Site Admin
Site Admin
Posts: 4918
Joined: 22 Jun 2012 22:13
Location: Madrid (ESPAÑA)
Contact:
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#163

Post by raulfg3 » 01 May 2019 15:14

not sure but perhaps the"-" in NAS-Stuff confuses Xigmanas.

Perhaps some developer can show more light here.
12.0.0.4 (revision 6766)+OBI on SUPERMICRO X8SIL-F 8GB of ECC RAM, 12x3TB disk in 3 vdev in RaidZ1 = 32TB Raw size only 22TB usable

Wiki
Last changes

User avatar
Toobie
Starter
Starter
Posts: 35
Joined: 16 Jun 2015 12:54
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#164

Post by Toobie » 01 May 2019 21:26

Hey there,

my NC is telling me, "Die PHP-Speichergrenze liegt unterhalb des empfohlenen Wertes von 512MB."

So, where can I change this Setting?
I tried it with the php.ini but it seems that this will bne overwritten every reboot of the nas

Shperrung
experienced User
experienced User
Posts: 95
Joined: 04 Apr 2018 16:29
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#165

Post by Shperrung » 02 May 2019 04:36

Toobie wrote:
01 May 2019 21:26
Hey there,

my NC is telling me, "Die PHP-Speichergrenze liegt unterhalb des empfohlenen Wertes von 512MB."

So, where can I change this Setting?
I tried it with the php.ini but it seems that this will bne overwritten every reboot of the nas
I made the line in Command Script that modifies /.../php.ini after each reboot.

Code: Select all

echo "memory_limit = 512M" >> /usr/local/etc/php.ini
Postinit
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
11.2.0.4 - Omnius (revision 6177)
ASRock J3710-ITX, LAN: Realtek RTL8111GR; 16Gb RAM; WD 1Tbx2, WD 2Tb; UPS Powercom WOW500U.

User avatar
Toobie
Starter
Starter
Posts: 35
Joined: 16 Jun 2015 12:54
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#166

Post by Toobie » 04 May 2019 13:58

Shperrung wrote:
02 May 2019 04:36
Toobie wrote:
01 May 2019 21:26
Hey there,

my NC is telling me, "Die PHP-Speichergrenze liegt unterhalb des empfohlenen Wertes von 512MB."

So, where can I change this Setting?
I tried it with the php.ini but it seems that this will bne overwritten every reboot of the nas
I made the line in Command Script that modifies /.../php.ini after each reboot.

Code: Select all

echo "memory_limit = 512M" >> /usr/local/etc/php.ini
Postinit
Thx for the advise, seems to work ;)

Ghozer
Starter
Starter
Posts: 27
Joined: 29 Apr 2019 18:54
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#167

Post by Ghozer » 10 May 2019 16:55

Hi, I have this setup, I can get to the web interface, and the client connects, but I can't see any files, the web interface "files" page is blank, and the desktop client can't download/upload anything (get internal server error 500, and "connection refused"?) very annoying, as everything else is working...

my data directory is set up correctly as far as i'm aware too....

Ghozer
Starter
Starter
Posts: 27
Joined: 29 Apr 2019 18:54
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#168

Post by Ghozer » 10 May 2019 16:59

chachi420 wrote:
28 Apr 2019 23:08
Shperrung wrote:
28 Apr 2019 15:00
What do you see if connect NC from mobile client (Apple, Android)?
Did your clear browser cash, cookies, history?
The app showed all icons. But opening the webpage on multiple devices yielded same results without icons. Yes, i cleared the cache and all
I fixed this by fixing the overwrite.cli.url in the Nextcloud config.php - I set this to localhost and it fixed my icons...

chachi420
Starter
Starter
Posts: 74
Joined: 26 May 2014 22:35
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#169

Post by chachi420 » 10 May 2019 20:46

Ghozer wrote:
10 May 2019 16:55
Hi, I have this setup, I can get to the web interface, and the client connects, but I can't see any files, the web interface "files" page is blank, and the desktop client can't download/upload anything (get internal server error 500, and "connection refused"?) very annoying, as everything else is working...

my data directory is set up correctly as far as i'm aware too....
YES!! same with me! not just the icons, but the files showed missing too. I see that you commented on my post stating the fix. Does it fix both the icons AND the missing files or just the icons?

Ghozer
Starter
Starter
Posts: 27
Joined: 29 Apr 2019 18:54
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#170

Post by Ghozer » 10 May 2019 21:27

chachi420 wrote:
10 May 2019 20:46
Ghozer wrote:
10 May 2019 16:55
Hi, I have this setup, I can get to the web interface, and the client connects, but I can't see any files, the web interface "files" page is blank, and the desktop client can't download/upload anything (get internal server error 500, and "connection refused"?) very annoying, as everything else is working...

my data directory is set up correctly as far as i'm aware too....
YES!! same with me! not just the icons, but the files showed missing too. I see that you commented on my post stating the fix. Does it fix both the icons AND the missing files or just the icons?
I manged to get the icon images back with the above cli edit, but my files don't show at all, not even a place for them (where as with the icons missing I could still click where they SHOULD be and it still worked) and I believe this is a different issue...

- like I said in my post, I have an issue syncing, it gives an error in the NextCloud desktop client, it won't upload anything I put in Nextcloud folder, and won't download anything from the server....

chachi420
Starter
Starter
Posts: 74
Joined: 26 May 2014 22:35
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#171

Post by chachi420 » 11 May 2019 00:07

Ghozer wrote:
10 May 2019 21:27
chachi420 wrote:
10 May 2019 20:46
Ghozer wrote:
10 May 2019 16:55
Hi, I have this setup, I can get to the web interface, and the client connects, but I can't see any files, the web interface "files" page is blank, and the desktop client can't download/upload anything (get internal server error 500, and "connection refused"?) very annoying, as everything else is working...

my data directory is set up correctly as far as i'm aware too....
YES!! same with me! not just the icons, but the files showed missing too. I see that you commented on my post stating the fix. Does it fix both the icons AND the missing files or just the icons?
I manged to get the icon images back with the above cli edit, but my files don't show at all, not even a place for them (where as with the icons missing I could still click where they SHOULD be and it still worked) and I believe this is a different issue...

- like I said in my post, I have an issue syncing, it gives an error in the NextCloud desktop client, it won't upload anything I put in Nextcloud folder, and won't download anything from the server....

Ahhh this is really frustrating. Let's hope someone can point out what's going wrong.

User avatar
crest
Hardware & Software Guru
Hardware & Software Guru
Posts: 873
Joined: 02 Jul 2012 22:25
Location: Vienna, Austria - GMT+1
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#172

Post by crest » 11 May 2019 06:25

Hello chachi420,

chachi420 wrote:
11 May 2019 00:07
Ghozer wrote:
10 May 2019 21:27
chachi420 wrote:
10 May 2019 20:46
Ghozer wrote:
10 May 2019 16:55
Hi, I have this setup, I can get to the web interface, and the client connects, but I can't see any files, the web interface "files" page is blank, and the desktop client can't download/upload anything (get internal server error 500, and "connection refused"?) very annoying, as everything else is working...

my data directory is set up correctly as far as i'm aware too....
YES!! same with me! not just the icons, but the files showed missing too. I see that you commented on my post stating the fix. Does it fix both the icons AND the missing files or just the icons?
I manged to get the icon images back with the above cli edit, but my files don't show at all, not even a place for them (where as with the icons missing I could still click where they SHOULD be and it still worked) and I believe this is a different issue...

- like I said in my post, I have an issue syncing, it gives an error in the NextCloud desktop client, it won't upload anything I put in Nextcloud folder, and won't download anything from the server....

Ahhh this is really frustrating. Let's hope someone can point out what's going wrong.
Did you try to get help in the Nextcloud forums?

Which version of
- XigmaNAS,
- Nextcloud and
- browser
do you use?
Did you check the NC logs for errors?

There is - for example - one entry in NC Github -> Missing icons in Files app after upgrade to 14.0.3 which proposes to use

Code: Select all

occ maintenance:repair
with success.

You could try the above command in the CLI like ...

Code: Select all

sudo -u www php occ maintenance:repair
maybe this solves your issues ...

Since I cannot reproduce your phenomenon I would strongly suggest to dig in the NC forums for other solutions ...

Best regards
crest
NAS1: 11.2.0.4 - Omnius (Revision 6766) x64-embedded; MSI 760GM-P23; AMD Athlon(tm) II X2 250 7.58GiB RAM
NAS2: 11.2.0.4 - Omnius (Revision 6766) x64-embedded; MSI MS-7369; AMD Sempron(tm) LE-1250 8022MiB RAM
UPS: APC Back-UPS ES 550G
Extensions: OneButtonInstaller, Extended GUI, NextOwnCloud, BitTorrent Sync, Syncthing, Downloady, Midnight Commander, NCDU, MySQL, Rclone, Themes:

User avatar
crest
Hardware & Software Guru
Hardware & Software Guru
Posts: 873
Joined: 02 Jul 2012 22:25
Location: Vienna, Austria - GMT+1
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#173

Post by crest » 11 May 2019 06:51

Hello Toobie,
Toobie wrote:
04 May 2019 13:58
Shperrung wrote:
02 May 2019 04:36
Toobie wrote:
01 May 2019 21:26
Hey there,

my NC is telling me, "Die PHP-Speichergrenze liegt unterhalb des empfohlenen Wertes von 512MB."

So, where can I change this Setting?
I tried it with the php.ini but it seems that this will bne overwritten every reboot of the nas
I made the line in Command Script that modifies /.../php.ini after each reboot.

Code: Select all

echo "memory_limit = 512M" >> /usr/local/etc/php.ini
Postinit
Thx for the advise, seems to work ;)
If you use the NextOwnCloud extension you could add
memory_limit = 512M
to the ini file /Your/Extension/Path/owncloud/z-nextowncloud-php.ini and hit Save on the extension configuration page to active. After restart of the server you will have the memory limit autmatically set and don't need an additional command script. This setting will be the default for the upcoming next extension version.

Regards
crest
NAS1: 11.2.0.4 - Omnius (Revision 6766) x64-embedded; MSI 760GM-P23; AMD Athlon(tm) II X2 250 7.58GiB RAM
NAS2: 11.2.0.4 - Omnius (Revision 6766) x64-embedded; MSI MS-7369; AMD Sempron(tm) LE-1250 8022MiB RAM
UPS: APC Back-UPS ES 550G
Extensions: OneButtonInstaller, Extended GUI, NextOwnCloud, BitTorrent Sync, Syncthing, Downloady, Midnight Commander, NCDU, MySQL, Rclone, Themes:

Ghozer
Starter
Starter
Posts: 27
Joined: 29 Apr 2019 18:54
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#174

Post by Ghozer » 11 May 2019 19:10

crest wrote:
11 May 2019 06:25
Hello chachi420,

chachi420 wrote:
11 May 2019 00:07
Ghozer wrote:
10 May 2019 21:27
chachi420 wrote:
10 May 2019 20:46
Ghozer wrote:
10 May 2019 16:55
Hi, I have this setup, I can get to the web interface, and the client connects, but I can't see any files, the web interface "files" page is blank, and the desktop client can't download/upload anything (get internal server error 500, and "connection refused"?) very annoying, as everything else is working...

my data directory is set up correctly as far as i'm aware too....
YES!! same with me! not just the icons, but the files showed missing too. I see that you commented on my post stating the fix. Does it fix both the icons AND the missing files or just the icons?
I manged to get the icon images back with the above cli edit, but my files don't show at all, not even a place for them (where as with the icons missing I could still click where they SHOULD be and it still worked) and I believe this is a different issue...

- like I said in my post, I have an issue syncing, it gives an error in the NextCloud desktop client, it won't upload anything I put in Nextcloud folder, and won't download anything from the server....

Ahhh this is really frustrating. Let's hope someone can point out what's going wrong.
Did you try to get help in the Nextcloud forums?

Which version of
- XigmaNAS,
- Nextcloud and
- browser
do you use?
Did you check the NC logs for errors?

There is - for example - one entry in NC Github -> Missing icons in Files app after upgrade to 14.0.3 which proposes to use

Code: Select all

occ maintenance:repair
with success.

You could try the above command in the CLI like ...

Code: Select all

sudo -u www php occ maintenance:repair
maybe this solves your issues ...

Since I cannot reproduce your phenomenon I would strongly suggest to dig in the NC forums for other solutions ...

Best regards
crest
Latest XigmaNAS from here, and whichever NextCloud installed with the "one button install" - hence why posting here...

i'm not missing my icons, i'm only missing my files, it won't read them for the web interface, or desktop client...

the only errors I get are "Error 500" in the client, when trying to download from the server, or "connection refused" when trying to send to the server - it can read the file list, but that's where it stops - I believe my web client issue is related to the same..

the data paths are all correct, as are permissions (checked through NextCloud documentation for it)

I'll check other logs later when I get time, and report back!

User avatar
crest
Hardware & Software Guru
Hardware & Software Guru
Posts: 873
Joined: 02 Jul 2012 22:25
Location: Vienna, Austria - GMT+1
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#175

Post by crest » 12 May 2019 08:55

Hello techlord,
techlord wrote:
01 May 2019 14:42
Hi guys!

Got a small issue with nextcloud.
I am installing it as per the described steps in this thread and everything works perfect but, at a NAS reboot, the nextcloud reverts to a preinstalation state.


So I reach this step:
nextcloud.PNG
I press install and follow the steps:
- access nextcloud url
- configure admin user
- point data folder to my folder
Everything works perfect

But after a reboot, the state reverts to pre-installed.

Any clue?
Refering to your screenshot - don't use /var/www as your webserver document root, use a persistant place on one of your shares, eg /mnt/data/www ...

Regards
crest
NAS1: 11.2.0.4 - Omnius (Revision 6766) x64-embedded; MSI 760GM-P23; AMD Athlon(tm) II X2 250 7.58GiB RAM
NAS2: 11.2.0.4 - Omnius (Revision 6766) x64-embedded; MSI MS-7369; AMD Sempron(tm) LE-1250 8022MiB RAM
UPS: APC Back-UPS ES 550G
Extensions: OneButtonInstaller, Extended GUI, NextOwnCloud, BitTorrent Sync, Syncthing, Downloady, Midnight Commander, NCDU, MySQL, Rclone, Themes:

User avatar
crest
Hardware & Software Guru
Hardware & Software Guru
Posts: 873
Joined: 02 Jul 2012 22:25
Location: Vienna, Austria - GMT+1
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#176

Post by crest » 12 May 2019 09:11

Hello all,

there is a new release (v0.3.5) of this extension available => [EXTENSION] NextOwnCloud.
UPDATES CAN BE DONE DIRECTLY VIA THE WEBGUI (Extension Maintenance Tab).

For a list of changes take a look at the Version History.

If someone wants to contribute to extension translations please refer to this topic => Translations for Extensions

Regards
crest
NAS1: 11.2.0.4 - Omnius (Revision 6766) x64-embedded; MSI 760GM-P23; AMD Athlon(tm) II X2 250 7.58GiB RAM
NAS2: 11.2.0.4 - Omnius (Revision 6766) x64-embedded; MSI MS-7369; AMD Sempron(tm) LE-1250 8022MiB RAM
UPS: APC Back-UPS ES 550G
Extensions: OneButtonInstaller, Extended GUI, NextOwnCloud, BitTorrent Sync, Syncthing, Downloady, Midnight Commander, NCDU, MySQL, Rclone, Themes:

techlord
NewUser
NewUser
Posts: 10
Joined: 08 Dec 2017 16:34
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#177

Post by techlord » 12 May 2019 13:33

crest wrote:
12 May 2019 08:55
Hello techlord,
techlord wrote:
01 May 2019 14:42
Hi guys!

Got a small issue with nextcloud.
I am installing it as per the described steps in this thread and everything works perfect but, at a NAS reboot, the nextcloud reverts to a preinstalation state.


So I reach this step:
nextcloud.PNG
I press install and follow the steps:
- access nextcloud url
- configure admin user
- point data folder to my folder
Everything works perfect

But after a reboot, the state reverts to pre-installed.

Any clue?
Refering to your screenshot - don't use /var/www as your webserver document root, use a persistant place on one of your shares, eg /mnt/data/www ...

Regards
crest
Thank you very much! That did the trick!

User avatar
Snufkin
Advanced User
Advanced User
Posts: 289
Joined: 01 Jul 2012 11:27
Location: Etc/GMT-3 (BSD style)
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#178

Post by Snufkin » 13 May 2019 14:54

crest wrote:
12 May 2019 09:11
there is a new release (v0.3.5) of this extension available
Extension upgrade was successful in both test and production environment
  • XNAS 12.0.0.4, Nextcloud 16.0.1 RC1
  • XNAS 11.2.0.4, Nextcloud 15.0.7
Great job, Crest!
XNAS 11.3.0.4 embedded, ASUS P5B-E, Intel DC E6600, 4 GB DDR2, 2 x HGST HDN726040ALE614, 2 x WDC WD5000AAKS, Ippon Back Power Pro 400

User avatar
crest
Hardware & Software Guru
Hardware & Software Guru
Posts: 873
Joined: 02 Jul 2012 22:25
Location: Vienna, Austria - GMT+1
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#179

Post by crest » 13 May 2019 16:12

techlord wrote:
12 May 2019 13:33
...
Thank you very much! That did the trick!
Good to see that your problem is solved, thanks for your reply ;)
NAS1: 11.2.0.4 - Omnius (Revision 6766) x64-embedded; MSI 760GM-P23; AMD Athlon(tm) II X2 250 7.58GiB RAM
NAS2: 11.2.0.4 - Omnius (Revision 6766) x64-embedded; MSI MS-7369; AMD Sempron(tm) LE-1250 8022MiB RAM
UPS: APC Back-UPS ES 550G
Extensions: OneButtonInstaller, Extended GUI, NextOwnCloud, BitTorrent Sync, Syncthing, Downloady, Midnight Commander, NCDU, MySQL, Rclone, Themes:

User avatar
crest
Hardware & Software Guru
Hardware & Software Guru
Posts: 873
Joined: 02 Jul 2012 22:25
Location: Vienna, Austria - GMT+1
Status: Offline

Re: [EXTENSION] NextOwnCloud

#180

Post by crest » 13 May 2019 16:13

Snufkin wrote:
13 May 2019 14:54
crest wrote:
12 May 2019 09:11
there is a new release (v0.3.5) of this extension available
Extension upgrade was successful in both test and production environment
  • XNAS 12.0.0.4, Nextcloud 16.0.1 RC1
  • XNAS 11.2.0.4, Nextcloud 15.0.7
Great job, Crest!
Thank you for your feedback, really appreciate your inputs ! ;)
NAS1: 11.2.0.4 - Omnius (Revision 6766) x64-embedded; MSI 760GM-P23; AMD Athlon(tm) II X2 250 7.58GiB RAM
NAS2: 11.2.0.4 - Omnius (Revision 6766) x64-embedded; MSI MS-7369; AMD Sempron(tm) LE-1250 8022MiB RAM
UPS: APC Back-UPS ES 550G
Extensions: OneButtonInstaller, Extended GUI, NextOwnCloud, BitTorrent Sync, Syncthing, Downloady, Midnight Commander, NCDU, MySQL, Rclone, Themes:

Post Reply

Return to “Extensions / Add-ons”