Latest News:
2019-02-21: XigmaNAS 11.2.0.4.6536 - released!

Latest BETA Release:
2019-02-21: XigmaNAS 12.0.0.4.6536 - BETA released!

We really need "Your" help on XigmaNAS https://translations.launchpad.net/xigmanas translations. Please help today!

Producing and hosting XigmaNAS cost money, please consider a donation to our project so we can continue to offer you the best.
We need your support! eg: PAYPAL

[EXTENSION] OneButtonInstaller

XigmaNAS Extensions / Add-ons

Moderator: crest

Forum rules
Set-Up GuideFAQsForum Rules
Post Reply
gazzzman
NewUser
NewUser
Posts: 8
Joined: 19 Feb 2019 17:06
Status: Offline

Re: [EXTENSION] OneButtonInstaller

#361

Post by gazzzman » 22 Feb 2019 13:27

Hi there and thanks for your help!
strangely, if I use PUTTY and log in as root I get

xigmanas-plex: ~#
xigmanas-plex: ~# fetch https://raw.github.com/crestAT/nas4free ... er/OBI.php && mkdir -p ext/OBI && echo '<a href="OBI.php">OneButtonInstaller</a>' > ext/OBI/menu.inc && echo -e "\nDONE"
OBI.php 100% of 8487 B 67 MBps 00m00s
-e \nDONE
xigmanas-plex: ~#

and that looks OK to me :) but nothing at all changes in the webGUI! there is no extensions tab
if I follow the original installation instructions, I get "extensions" in the webGUI but I still get the blank screen at the next phase?
what next?
thanks for your help
Gazzzman

User avatar
raulfg3
Site Admin
Site Admin
Posts: 4772
Joined: 22 Jun 2012 22:13
Location: Madrid (ESPAÑA)
Contact:
Status: Offline

Re: [EXTENSION] OneButtonInstaller

#362

Post by raulfg3 » 22 Feb 2019 14:04

revise your DNS, something are wrong and file is not donwloaded.

post what happend if you try to ping http://google.com

post how do you have configured Disable Extension Menu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
12.0.0.4 - BETA (revision 6412)+OBI on SUPERMICRO X8SIL-F 8GB of ECC RAM, 12x3TB disk in 3 vdev in RaidZ1 = 32TB Raw size only 22TB usable

Wiki
Last changes
Old Wiki

gazzzman
NewUser
NewUser
Posts: 8
Joined: 19 Feb 2019 17:06
Status: Offline

Re: [EXTENSION] OneButtonInstaller

#363

Post by gazzzman » 22 Feb 2019 14:49


gazzzman
NewUser
NewUser
Posts: 8
Joined: 19 Feb 2019 17:06
Status: Offline

Re: [EXTENSION] OneButtonInstaller

#364

Post by gazzzman » 22 Feb 2019 14:55

the "onebuttoninstaller" directory is where I ask, but the only thing inside is a "log" folder
thanks again!
Gazzzman

li463749780
NewUser
NewUser
Posts: 3
Joined: 09 Aug 2018 19:03
Status: Offline

Re: [EXTENSION] OneButtonInstaller

#365

Post by li463749780 » 23 Feb 2019 15:06

Unable to detect extended list from server!
Excuse me, how can I solve this problem?
Google Translate

系统版本 11.2.0.4 - Omnius (修订版本 6536)

Reinstallation has been resolved
Last edited by li463749780 on 23 Feb 2019 15:59, edited 1 time in total.

User avatar
raulfg3
Site Admin
Site Admin
Posts: 4772
Joined: 22 Jun 2012 22:13
Location: Madrid (ESPAÑA)
Contact:
Status: Offline

Re: [EXTENSION] OneButtonInstaller

#366

Post by raulfg3 » 23 Feb 2019 15:56

gazzzman wrote:
22 Feb 2019 14:55
the "onebuttoninstaller" directory is where I ask, but the only thing inside is a "log" folder
thanks again!
Gazzzman
sorry , out of ideas, only suspect of wrong permission.
12.0.0.4 - BETA (revision 6412)+OBI on SUPERMICRO X8SIL-F 8GB of ECC RAM, 12x3TB disk in 3 vdev in RaidZ1 = 32TB Raw size only 22TB usable

Wiki
Last changes
Old Wiki

gazzzman
NewUser
NewUser
Posts: 8
Joined: 19 Feb 2019 17:06
Status: Offline

Re: [EXTENSION] OneButtonInstaller

#367

Post by gazzzman » 24 Feb 2019 02:56

Thanks again for your help! permissions set to 777 so it should work.. very strange!
all I get after picking the directory is a blank webpage!
anyone else have any ideas?
it looks like it isn't downloading the rest of the extension?
thanks again
Gazzzman

gazzzman
NewUser
NewUser
Posts: 8
Joined: 19 Feb 2019 17:06
Status: Offline

Re: [EXTENSION] OneButtonInstaller

#368

Post by gazzzman » 28 Feb 2019 10:23

Hi again!
anyone else with any ideas?
I get the same issue if it just try to install the Plex plugin too.. you set the directory, then nothing happens?
any ideas?
Gazzzman

mjc1of5
NewUser
NewUser
Posts: 4
Joined: 22 Feb 2017 13:18
Status: Offline

Re: [EXTENSION] OneButtonInstaller

#369

Post by mjc1of5 » 09 Mar 2019 21:39

Hello all,
Looking for a little help..
I upgraded to 11.2.0.4, now trying to install ONEBUTTONINSTALLER, and hitting an issue.
I have tried installing to 2 different paths:
/mnt/SSD data partition/
/mnt/RAID_POOL/Downloads/
In both cases, when I click SAVE, the page http://192.168.1.10/OBI.php pops open which is completely blank. It stays there apparently forever..
I have my DNS set, ping to google.com works fine.
My system clock is set to the correct time.

Any suggestions or assistance would be greatly appreciated. Thanks!
MJC1of5
11.2.0.4 - Omnius (revision 6536), x64-embedded on AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor, 12Gb nonECC, Gigabyte GA-880GM-UD2H, 3x2Tb ZFS Raidz1_0

User avatar
raulfg3
Site Admin
Site Admin
Posts: 4772
Joined: 22 Jun 2012 22:13
Location: Madrid (ESPAÑA)
Contact:
Status: Offline

Re: [EXTENSION] OneButtonInstaller

#370

Post by raulfg3 » 10 Mar 2019 04:49

what explorer do you use?.

can you put the content of the path to see if files are copied correctly?.
12.0.0.4 - BETA (revision 6412)+OBI on SUPERMICRO X8SIL-F 8GB of ECC RAM, 12x3TB disk in 3 vdev in RaidZ1 = 32TB Raw size only 22TB usable

Wiki
Last changes
Old Wiki

mjc1of5
NewUser
NewUser
Posts: 4
Joined: 22 Feb 2017 13:18
Status: Offline

Re: [EXTENSION] OneButtonInstaller

#371

Post by mjc1of5 » 10 Mar 2019 13:47

Using Tools > File Manager.
Folders are created: SSD data partition » onebuttoninstaller » log
Both the folder and subfolder are created, but they are both empty.
MJC1of5
11.2.0.4 - Omnius (revision 6536), x64-embedded on AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor, 12Gb nonECC, Gigabyte GA-880GM-UD2H, 3x2Tb ZFS Raidz1_0

mjc1of5
NewUser
NewUser
Posts: 4
Joined: 22 Feb 2017 13:18
Status: Offline

Re: [EXTENSION] OneButtonInstaller

#372

Post by mjc1of5 » 10 Mar 2019 17:08

raulfg3 wrote:
10 Mar 2019 04:49
what explorer do you use?.

can you put the content of the path to see if files are copied correctly?.
I got it working.. I had installed to a different location in previous attempt, and when I switched to that location for save, it worked..
Strange behavior, but it works now.. so there.
Thanks for the reply!
MJC1of5
11.2.0.4 - Omnius (revision 6536), x64-embedded on AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor, 12Gb nonECC, Gigabyte GA-880GM-UD2H, 3x2Tb ZFS Raidz1_0

User avatar
lindsay
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 311
Joined: 23 Jun 2012 09:59
Location: Steinkjer,Norway
Status: Offline

Re: [EXTENSION] OneButtonInstaller

#373

Post by lindsay » 17 Mar 2019 17:27

Getting this error after trying to fetch OBI

Code: Select all

xigmanas: ~# fetch https://raw.github.com/crestAT/nas4free ... er/OBI.php && mkdir -p ext/OBI && echo '<a href="OBI.php">OneButtonInstaller</a>' > ext/OBI/menu.inc && echo -e "\nDONE"
Certificate verification failed for /C=US/O=DigiCert Inc/OU=www.digicert.com/CN=DigiCert High Assurance EV Root CA
34374371912:error:14090086:SSL routines:ssl3_get_server_certificate:certificate verify failed:/usr/src/crypto/openssl/ssl/s3_clnt.c:1269:
fetch: https://raw.github.com/crestAT/nas4free: Authentication error
fetch: ...: No such file or directory
fetch: er/OBI.php: Invalid URL scheme
Protected by smoothiebox Red,Green,
Purple,Orange Zones/VLAN`s
Powered by AMD A10-6700T


XigmaNAS Box-1 11.2.0.4 - Atomics (revision 5774)
Platform : x64-embedded on 2X Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2620 v4 @ 2.10GHz
Motherboard: ASUS Z10PA-D8, 2xSocket-2011-3
SATA Controllers : 1X Avago Technologies (LSI) SAS2008 and 1x Avago Technologies (LSI) SAS2308
Pool 1 (Media-Pool) 8X4TB in raidz2
Pool 2 (Media-Pool-2) 4X2TB in raidz2 and 2X2TB in mirror mirror and 2X3TB in mirror
Pool 3 (Media-Pool-3) 2X2TB in mirror and 2X4TB in mirror and 2X1TB in mirror

User avatar
crest
Hardware & Software Guru
Hardware & Software Guru
Posts: 823
Joined: 02 Jul 2012 22:25
Location: Vienna, Austria - GMT+1
Status: Offline

Re: [EXTENSION] OneButtonInstaller

#374

Post by crest » 18 Mar 2019 09:06

Hello lindsay!
lindsay wrote:
17 Mar 2019 17:27
Getting this error after trying to fetch OBI

Code: Select all

xigmanas: ~# fetch https://raw.github.com/crestAT/nas4free ... er/OBI.php && mkdir -p ext/OBI && echo '<a href="OBI.php">OneButtonInstaller</a>' > ext/OBI/menu.inc && echo -e "\nDONE"
Certificate verification failed for /C=US/O=DigiCert Inc/OU=www.digicert.com/CN=DigiCert High Assurance EV Root CA
34374371912:error:14090086:SSL routines:ssl3_get_server_certificate:certificate verify failed:/usr/src/crypto/openssl/ssl/s3_clnt.c:1269:
fetch: https://raw.github.com/crestAT/nas4free: Authentication error
fetch: ...: No such file or directory
fetch: er/OBI.php: Invalid URL scheme
Seems that for some reasons your copy of the fetch command had been ellipsized (pls compare with the below command copied directly from the first page of the thread …
-> /nas4free ... er/OBI.php
From your output:

Code: Select all

fetch https://raw.github.com/crestAT/nas4free ... er/OBI.php && mkdir -p ext/OBI && echo '<a href="OBI.php">OneButtonInstaller</a>' > ext/OBI/menu.inc && echo -e "\nDONE"
should be:

Code: Select all

fetch https://raw.github.com/crestAT/nas4free-onebuttoninstaller/master/OBI.php && mkdir -p ext/OBI && echo '<a href="OBI.php">OneButtonInstaller</a>' > ext/OBI/menu.inc && echo -e "\nDONE"
-> pls try again from the Installation procedure step 2 -> click SELECT ALL and than copy the selected string and paste it to the command field as described, check the pasted command against the original, should work …

Regards
crest

NAS1: 11.2.0.4 - Omnius (Revision 6536) x64-embedded; MSI 760GM-P23; AMD Athlon(tm) II X2 250 4576MiB RAM
NAS2: 11.2.0.4 - Omnius (Revision 6536) x64-embedded; MSI MS-7369; AMD Sempron(tm) LE-1250 8022MiB RAM

UPS: APC Back-UPS ES 550G
Extensions: OneButtonInstaller, Extended GUI, NextOwnCloud, BitTorrent Sync, Syncthing, Downloady, Midnight Commander, NCDU, MySQL, Rclone

User avatar
lindsay
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 311
Joined: 23 Jun 2012 09:59
Location: Steinkjer,Norway
Status: Offline

Re: [EXTENSION] OneButtonInstaller

#375

Post by lindsay » 18 Mar 2019 10:04

This did the trick, can not imagine why it did like this.
I did select all and copied and paste it in GUI and in Putty
Protected by smoothiebox Red,Green,
Purple,Orange Zones/VLAN`s
Powered by AMD A10-6700T


XigmaNAS Box-1 11.2.0.4 - Atomics (revision 5774)
Platform : x64-embedded on 2X Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2620 v4 @ 2.10GHz
Motherboard: ASUS Z10PA-D8, 2xSocket-2011-3
SATA Controllers : 1X Avago Technologies (LSI) SAS2008 and 1x Avago Technologies (LSI) SAS2308
Pool 1 (Media-Pool) 8X4TB in raidz2
Pool 2 (Media-Pool-2) 4X2TB in raidz2 and 2X2TB in mirror mirror and 2X3TB in mirror
Pool 3 (Media-Pool-3) 2X2TB in mirror and 2X4TB in mirror and 2X1TB in mirror

Post Reply

Return to “Extensions / Add-ons”