*New 12.1 series Release:
2020-07-21: XigmaNAS 12.1.0.4.7683 - released

*New 11.4 series Release:
2020-07-20: XigmaNAS 11.4.0.4.7682 - released!


We really need "Your" help on XigmaNAS https://translations.launchpad.net/xigmanas translations. Please help today!

Producing and hosting XigmaNAS costs money. Please consider donating for our project so that we can continue to offer you the best.
We need your support! eg: PAYPAL

XigmaNAS fails to boot

Posts only related to Beta Builds, all others will be removed!
Forum rules
Set-Up GuideFAQsForum Rules
Post Reply
markmarques
Starter
Starter
Posts: 30
Joined: 26 Feb 2018 13:27
Status: Offline

XigmaNAS fails to boot

#1

Post by markmarques »

Hi,
tried to update via web Gui from version xxx.6400 to the new beta and got this strange booting console errors :

Code: Select all

 
BTX Loader 1.00 BTX Version is 1.02
Consoles: internal video/keyboard
BIOS drive c: is disk0
BIOS drive c: is disk0
BIOS drive c: is disk0
read 350 from 34 to 0xbd84a740, error: 0x10
read 286 from 34 to 0xbd84a740, error: 0x10
read 65 from 64 to 0xbd84e340, error: 0x10
panic: free: guard1 fail @ 0x1 from unknown:0
--> press a key on the console to reboot  <--- 
Nonetheless had a configuration backup ....
Read the version documentation and made a complete _embedded_ installation ( using an USB pendrive ) in another computer.
In that other computer I was able to import the configuration and everything was apparently OK.

But for my surprise when I re initiated and restarted the server ( the server is in an offsite place ) got the same beaviour with the same errors ...
Although In the server site i had some USB pens with Linux and they started Ok without any issues ...

Anyone has any idea what is going on ?

markmarques
Starter
Starter
Posts: 30
Joined: 26 Feb 2018 13:27
Status: Offline

Re: XigmaNAS fails to boot

#2

Post by markmarques »

Still having this issue , even with the latest 31 03 2019 beta version.

Nonetheless the I isolated the failing boot to the existence of 2 USB devices connected at boot...
but now the messages give me something like :

Code: Select all

 
BTX Loader 1.00 BTX Version is 1.02
Consoles: internal video/keyboard
BIOS drive c: is disk0
BIOS drive d: is disk1
BIOS drive e: is disk2
BIOS drive f: is disk3
BIOS drive g: is disk4
|
int=00000006  err=0000000  efl=00010202 eip=00000c5
eax=0000000  ebx=fffffffff000  ....
.......
BTX halted


As far as I know this is a stack dump ...
As I wrote before If I *only* have on USB active during boot everything starts correctly ...
What can I do more ?

Post Reply

Return to “Beta Builds (Testing Only)”